Din partner på Gotland:

Med en lokal närvaro kan du få stöd i ditt arbete med trygghet, säkerhet och krisberedskap vare sig du driver verksamhet på Gotland eller är på tillfälligt besök.

Lång erfarenhet och ett brett nätverk hos flera aktörer gör att du kan få en motståndskraftig organisation.

Hör av dig så tar vi en kaffe!
Rikard von Zweigbergk

Mötes- och evenemangssäkerhet

Oavsett om det handlar om ett möte, en privat fest, en offentlig sammankomst eller ett större event, är säkerhet en central fråga för gästerna. Genom rådgivning och ett systematiskt arbetssätt säkerställs att evenemanget möter både säkerhetskrav och kostnadseffektivitet.

Lösningarna bidrar till att skapa en trygg miljö för både kunder och medarbetare. Arbetet fokuserar på att hantera säkerheten före, under och efter evenemanget, med målet att minimera risker och förhindra oönskade händelser.

Säkerhet och säkerhetsskydd

De nya säkerhetspolitiska förutsättningarna ställer högre krav på säkerheten. Genom att utföra en säkerhetsanalys inom verksamheten kan konkreta åtgärder identifieras för att försvåra och upptäcka brottsliga gärningar.

För verksamheter som omfattas av säkerhetsskyddslagen är det särskilt viktigt att genomföra en grundlig säkerhetsskyddsanalys. Tillsynsmyndigheter har möjlighet att besluta om viten i miljonbelopp för privata verksamhetsutövare, vilket gör säkerhetsskyddet till en prioriterad fråga. Det är viktigt att rutiner och en säkerhetsmedveten kultur finns på plats för att skydda det som är väsentligt för Sveriges totalförsvar.

Beredskap och kontinuitetsplanering

Arbeta proaktivt! Genom effektiv kontinuitetsplanering identifieras och hanteras verksamhetens risker. Syftet är att minimera produktionsbortfall vid störningar och förkorta återställningstiden. Detta sker genom att tydligt definiera vad som är kritiskt för verksamheten samt kartlägga befintliga beroenden. En väl genomförd kontinuitetsplanering stärker organisationens motståndskraft och säkerställer att verksamheten kan återhämta sig snabbt och effektivt, oavsett vilken typ av störning som inträffar.

För att säkerställa framgång är det avgörande att alla delar av verksamheten, från ledning till medarbetare, är medvetna om sina roller och ansvarsområden. Genom regelbunden övning och uppdatering av kontinuitetsplanen kan eventuella brister upptäckas och åtgärdas i tid. På så sätt skapas en robust struktur som inte bara skyddar affärsprocesserna utan också ökar förtroendet hos kunder och samarbetspartners.

Krishantering

Har det värsta inträffat? Genom att använda ett helikopterperspektiv, god systematik och ett brett kontaktnät kan verksamheten snabbt komma på fötter igen. Med tydliga mål och riktlinjer återgår organisationen effektivt till normalläge, samtidigt som kundernas förtroende förblir intakt. En väl fungerande krishantering säkerställer att varje steg tas med precision och fokus, vilket förhindrar onödiga förluster och störningar.

Vid en kris är det viktigt att agera med beslutsamhet och ha en strukturerad strategi på plats. Snabb kommunikation, både internt och externt, spelar en central roll i att hantera osäkerhet och minimera ryktesspridning. Med rätt resurser och expertis tillgängliga vid varje steg i processen skapas förutsättningar för en smidig och effektiv återhämtning. Organisationens anpassningsförmåga och förmåga att navigera genom kriser är nyckeln till att behålla långsiktigt förtroende och affärskontinuitet.